Η διατροφική αξία του μελιού είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Πρωταγωνιστούσε στο διαιτολόγιο των ανθρώπων γιατί ήταν η μονή γνωστή γλυκαντική ουσία και τροφή. Η μυθολογία μάλιστα το παρουσιάζει ως την τροφή των θεών και το σχετίζει με την αμβροσία. Επίσης, ήταν από τότε γνωστή η θεραπευτική δράση και η χρήση του στην κοσμετολογία.
Σήμερα, όλοι απολαμβάνουν τις ευεργετικές του ιδιότητες και το ξεχωρίζουν για την υψηλή θρεπτική του αξία και την τονωτική του δράση. Έτσι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα βάζο με το μέλι της προτίμησής μας στο ντουλάπι της κουζίνας.
Η βασικότερη χρήση του γίνεται κυρίως το πρωί, καθώς συνοδεύει το ψωμί μας ή το γιαούρτι μας, αλλά και την ώρα που απολαμβάνουμε ένα αφέψημα, όταν αντικαθιστά την ζάχαρη.
Μήπως όμως θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε πιο συχνά; Μήπως τα ιχνοστοιχεία και ένζυμα που περιέχει να τα απολαμβάνουμε και στις γαστρονομικές δημιουργίες μας;
Από σήμερα το πιάτο μας… στάζει μελί.

